Lön

Skräddarsydd vy effektiviserar Eurocons informationsflöde

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skräddarsydd vy effektiviserar Eurocons informationsflöde</span>

Skräddarsydd vy effektiviserar Eurocons informationsflöde

Teknikkonsultföretaget ser till att medarbetarna får information om den egna anställningen i Agda PS Webb, precis när de behöver den.
Ju enklare medarbetarna hittar information som berör deras anställning, desto färre blir rutinfrågorna. Emelie Wattman arbetar med HR och lön på teknikkonsultföretaget Eurocon som skräddarsytt Agda PS Webb för att effektivisera kommunikationen med deras 270 anställda. 

eurocon_2

Emelie Wattman, Eurocon

– Lönebeskeden sparas i ett digitalt moln som våra anställda kommer åt var de än är. Ska vi se till de nya reglerna med GDPR så är dessutom detta en betydligt bättre lösning än den vi hade innan. Därtill använder vi olika brickor och länkar för att nå ut med relevant information och påminnelser.

Det unika valet av brickor och länkar gör att vyn i Agda PS Webb ser olika ut för alla företag. Som anställd på Eurocon möts du bland annat av information om nästa löneutbetalning, länkar till relevanta externa webbsidor samt tips och meddelanden som Emelie Wattman publicerar regelbundet.

– Jag mejlar helst inte ut information. Mejl blir sällan lästa och det är smidigare att påminna om vad vi vill förmedla gällande exempelvis sparade semesterdagar när de ändå befinner sig på rätt ställe. Om samma sak publicerades på intranätet krävs fler klick och att arbetstagaren kanske måste växla vy flera gånger mellan intranätet och Agda för att förstå informationen, dessutom drunknar informationen snabbt i det övriga flödet av nyheter.

Jag mejlar helst inte ut information

Kring årsskiftet möttes Eurocons anställda av en påminnelse om varför kontrolluppgifterna var ersatta och under coronakrisen får de bland annat information om det slopade karensavdraget och en länk till sidan där de måste ansöka om ersättning.

Emelie Wattman påpekar att AGI gör det viktigare än någonsin att löneutbetalningen blir rätt från början. Ett bra knep som hon anammat är att göra allt klart i tid för att publicera preliminära lönebesked redan den 15:e. Det ger anställa chans att upptäcka eventuella fel som hon hinner korrigera innan lönen fastställs. 

– Det är viktigt att ge ett mervärde så att folk loggar in minst en gång i månaden. Synd att vi inte har möjlighet att ha tidredovisningen i Agda, då hade vi fått ett ännu bättre flöde av medarbetare som loggar in och ut.

Lär dig mer om Agda PS här.

8 maj 2020