Lön

Skånemejerier slipper bekymra sig för tekniken

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skånemejerier slipper bekymra sig för tekniken</span>

Skånemejerier slipper tänka på underhåll och
uppdateringar för Agda PS

Lönsamheten gynnas av att medarbetarna får förutsättningar att ägna sig åt det de är bra på. För Skånemejerier har den strategin bidragit till många framgångar genom åren. Förutom utvecklingen av starka varumärken som Allerum och Bravo, var landets näst största mejeri först med att lansera kvarg och magvänliga fruktdrycker på marknaden.

Fokuset på kärnverksamheten är inte begränsad till produktionen, utan påverkar även administrationen i hög utsträckning. Till exempel har lönekonsulterna helt släppt den
tekniska biten kring lönesystemet Agda PS, så att de kan vara fullt inriktade på lönehanteringen åt företagets 700 anställda.

– Vi har Agda PS som driftad tjänst, så därför slipper vi bekymra oss för serverunderhåll och lägga tid på nya versioner. Programuppdateringen sker per automatik och är redan testad och klar när vi kommer in på morgonen, säger Joakim Heino, lönechef på Skånemejerier.

En annan fördel med att ha Agda PS som driftad tjänst är att arbetet kan utföras varifrån som helst. Du slipper dessutom upprätthålla nödvändig itkompetens och investera i dyra servrar.
– När vi räknar in alla parametrar är Agda PS Hosting en både billigare och mer effektiv lösning för oss. Lönesystem innehåller mycket känslig information och säkerheten har alltid högsta prioritet. Rent geografiskt körs Agda PS Hosting på servrar i Vismas certifierade anläggning i Växjö som har säkerhetsklass 3.

– Det har aldrig varit några problem. Hade det varit det hade jag kommit ihåg det, säger Joakim Heino.

Programuppdateringen sker per automatik och är redan testad och klar när vi kommer in på
morgonen 

Så här fungerar Hosting

Det enda du behöver är en dator och en internetuppkoppling. Vi tar hand om drift av servrar och du slipper tänka på sådant som installationer, underhåll, uppdateringar, säkerhet och backup. Tekniken bygger på att Agda PS körs centralt installerat på våra servrar och endast skärmuppdateringar skickas mellan servern och den enskilda datorn. När du ansluter till servern får du tillgång till dina program och data via ett webbaserat gränssnitt.

Därför ska du välja Hosting

  • Driftsäkerhet och kompetens
  • Frihet att jobba var och när du vill
  • Tillgång till vår IT-support
  • Säkert tack vare SSL-kryptering, inloggningsdosor och engångslösenord
  • Skalbart. Lösningen anpassas efter din organisations behov och betalar bara för det du nyttjar

Läs mer om Agda PS här

Intervju från 2019, med Joakim Heino, lönechef på Skånemejerier.