Lön

Agda PS sparar tid och pengar för Skånska Dagbladet

Skånska Dagbladet

Agda PS sparar tid och pengar för Skånska Dagbladet

Kostnadseffektivitet och förflyttning till SaaS, smidigt arbete i ett modernt gränssnitt fanns med på kravlistan när Skånska Dagbladet gick från HR-plus 6 till Agda PS.

Skånska Dagbladet, grundat 1888 och nu en del av Gota Media och Bonnier News Local, har under årens lopp upplevt många teknikskiften. Det senaste stora skiftet innebar en övergång till SaaS – Software as a Service, i takt med att IT-miljön behövde moderniseras. När HR-plus 6 nådde sin slutfas, valde tidningen att uppgradera till ett säkrare och ständigt uppdaterat lönesystem, vilket skulle eliminera behovet av tekniskt underhåll.

- Det passade bra att genomföra det här skiftet när vi ändå behövde byta system. Agda PS uppfyller våra behov och jämfört med alternativen var det fördelaktigt rent ekonomiskt. Vi räknar hem den här investeringen på ett och ett halvt år. Till skillnad mot förr har vi nu en flexibel och modern lösning som alltid är anpassad efter vår storlek, säger Anders Isberg, digital chef på Skånska Dagbladet.

skånska_dagbladet
Skånska Dagbladets webbredaktion får sina löner beräknade i Agda PS sedan 2020.

Agda PS erbjuder ett modernt gränssnitt och flexibla möjligheter

Övergången sysselsatte tidningens löneadministratör samt en av Vismas konsulter. Tillsammans såg de till att följa den förutbestämda planen och genom hela projektet pågick kompetensöverföring kring systemets uppbyggnad och hantering.

– Agda PS får jobbet gjort och har många möjligheter, bara du ber om dem. Vi har en del kvar att lära när det gäller hur vi tar fram statistik och rapporter.

Som med all teknisk förändring tar det tid att vänja sig vid det nya. Löneadministratören upptäcker hela tiden nya smarta sätt att jobba. Bland annat att semesterårsskiftet går mycket snabbare nu, liksom att avsluta lön.

– Nu trycker hon bara på en knapp och kan jobba med annat under tiden. Jag själv som både registrerar min egen tid och attesterar andras tycker att det fungerar väldigt smidigt. Nu behöver jag bara klicka mellan två flikar för att växla mellan de olika rollerna. Dessutom är det ju alltid trevligare med ett modernt gränssnitt, säger Anders Isberg.

Läs mer om lönesystemet Agda PS här.

3 juni 2020 (uppdaterad: 12 april 2024)