Lön

Enkla knepet som ökar Agda PS prestanda

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Enkla knepet som ökar Agda PS prestanda</span>

Enkla knepet som ökar Agda PS prestanda

Vår konsult tipsar om hur du ökar prestandan med upp till 60 procent genom att sätta upp regler för automatisk och GDPR-säker datarensning i webbgränssnittet.

Handen på hjärtat – hur ofta rensar du ut gammal data från lönesystemet? Pia Karlsson är konsult för Agda PS och stöter då och då på kunder vars prestanda påverkas av tjugo år gamla uppgifter. 

– Onödigt lagrad data påverkar prestandan mer än vad många tror. En kund minskade tiden för lönekörningen, från fyra till en och en halv timme, efter att vi gjort en rensning. 

I Agda PS måste alla aktiva kopplingar tas bort, för att du ska kunna radera gammal frånvarostatistik, scheman och arbetspass. Det är en enkel uppgift för alla som har webbgränssnittet. Förutom att plattformen går att skräddarsy för att lyfta din interna kommunikation ger den dig bland annat tillgång till e-tjänster som FOS och Arbetsgivarintyg.nu samt en smart funktion som underlättar datarensning.

– I Agda PS Webb kan du automatisera arbetet genom att bygga egna regler för när data ska rensas. Till exempel kan du lägga in vilka kopplingar som ska tas bort ett år och två år efter att en anställd slutat. 

Det finns ingen anledning att behålla data som är äldre än vad lagar och regler kräver. Vad gäller personuppgifter är det dessutom ett brott i sig att lagra data längre än vad som är nödvändigt enligt GDPR.

– Det är viktigt att att hålla efter och rensa lönesystemet regelbundet. Belöningen är att du efteråt får ett system som processar data betydligt snabbare, säger Pia Karlsson. 

Tips för rensning av data i Agda PS

  1. Bestäm internt vilket regelverk som ska gälla för lagring av data. Vilka uppgifter behöver du spara och inom vilka tidsramar?
  2. Sätt upp motsvarande regelverk i Agda PS Webb
  3. Gör det till en rutin att utföra rensningen. Förslagsvis vid årsskiftet!

Startsida

Skräddarsy Agda PS Webb efter vilken information dina medarbetare behöver. Webbgränssnittet är responsivt och fungerar lika bra oavsett om du använder en dator, mobil eller läsplatta.

Läs mer om Agda PS här

cta-newsletter

Nyheter

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna

Fyll i din mail så börjar vi skicka ut nyhetsbrev till dig.