Lön

Medarbetarsamtal utanför boxen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Medarbetarsamtal utanför boxen</span>

Medarbetarsamtal utanför boxen

Hur ska ett medarbetarsamtal gå till? Enligt Catarina Söderlund, marknadschef på Visma Enterprise, är mötesrummet ingen given plats. Läs om hur hon uppmuntrade sitt team att tänka utanför boxen, vilket ledde till en ökad förståelse och elva nya upplevelser på köpet.

Jag har turen att få leda ett härligt och kreativt gäng. Elva fantastiska medarbetare. Förra året läste jag om en chef som hade bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter. Jag blev inspirerad och tänkte: det vill jag testa!

Jag lovade att följa med på allt, utom höga höjder

Mina instruktioner till medarbetarna var att de fick välja en aktivitet som tog max 2-3 timmar och inte översteg budgeten. Utmaningen bestod i att tänka utanför boxen, utmana sig själv och mig. Jag lovade att följa med på allt, utom höga höjder. Det behövde varken vara jätte-kreativt eller galet, utan hellre något som medarbetaren tycker om att göra… eller kanske avskyr? Givetvis fanns också möjligheten att köra ett vanligt traditionellt samtal.

Ingen aktivitet blev den andra lik. Möjligheten att prata i en annorlunda miljö gjorde att vi lärde känna varandra bättre och ökade min förståelse för hur olika vi är och vad var och en behöver för att må bra på jobbet. För mig är det viktigt med en vettig balans mellan jobb och fritid. Då tror jag att vi levererar som bäst och blir framgångsrika i det vi gör.

Vad jag fick göra?

Jag fick träna på gym, laga vegetariska biffar, vandra längs havet, besöka Fotografiska, bli guidad genom sju mörka rum, baka en tårta, äta på en restaurangskola, åka långfärdsskridskor, fika, äta indisk mat och få mitt livs första spray-tan (!).

Lite mer jobb blev det såklart. Alla anteckningar fördes i den orangefärgade bok som under några veckor blev en naturlig följeslagare i min ficka. Hemma på kontoret förde jag sedan lätt in de uppsatta målen i Agda PS samtalsverktyg.

Förutom en närmare relation till medarbetarna, har den här erfarenheten fått mig att inse hur viktigt det är att mötas i andra miljöer ibland. Att våga utmana varandra och ta tillvara på tiden som vi bokar in varje år. Jag tackar för att jag i år fick elva möjligheter att bli en bättre ledare!

"Jag är väldigt nöjd med årets upplägg av mitt PMO-samtal. Att få komma utanför kontoret och vara i en annan miljö var guld värt för att få igång kreativiteten kring mina ambitioner och målsättningar i mitt jobb"

"Jag tycker att årets PMO var en super rolig idé. Det var sån skillnad att vara på en annan miljö än på kontoret. Man kändes mer avslappnad. Det var roligt att ta med dig på något som jag tycker är kul att göra. Det var också kul att se att du uppskattade att göra min aktivitet"

"Bra: Det va kul att göra något annat och mer inspirerande… Dåligt: Matkoman som kom efteråt (ens egna fel) hehe 😋"

Verktygen för samtal, kompetenser och utbildning gör det enklare för dig att utveckla dina medarbetare. Dessutom säkerställer du kvalitet och hög säkerhet.

Läs mer om Agda PS alla lösningar och vår funktion för medarbetarsamtal och medarbetarenkäter. 

cta-newsletter

Nyheter

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna

Fyll i din mail så börjar vi skicka ut nyhetsbrev till dig.