Lön

Agda PS – nästa generations lönesystem

bild på man vid dator som blickar ut

Agda PS – nästa generations lönesystem

Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

Hallå Mikko!

För ett år sen intervjuade jag dig om framtidens Agda PS och att vi satsar stort, hur går det?

– Det går jättebra, vi följer vår plan och vi fortsätter växa samtidigt som vi fortsätter jobba stenhårt för att ta fram nästa generations löne- och HR-system. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att gilla de nyheter som kommer att trilla ner i Agda PS under det här året men också under många år framåt. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, i synnerhet för våra befintliga kunder men också för nya.

Jag vet att väldigt många är nyfikna på Agda Payroller. Berätta, hur går det?

–  Det går väldigt bra. Vi har fått mycket bra feedback sen vi kom ut ur skåpet i samband med kunddagarna i höstas. När du intervjuade mig förra våren så hade vi inte släppt den här nyheten.  

–  Vi har ett stort intresse bland våra kunder och ett väldigt ambitiöst uppdrag att förändra arbetet med lön från grunden. Vi har gjort stora framsteg sedan sist med att anpassa Payroller så att systemet kan användas av så många av våra kunder som möjligt. Vi följer vår utvecklingsplan och ligger helt i fas vad beträffar våra interna mål. 

–  Det är mycket som ska säkerställas innan en produkt är redo för lansering. Vi vill ju att det ska bli en superbra upplevelse från start och vi fokuserar på att skapa de absolut bästa användarupplevelserna i Agda Payroller. Det är ett helt nytt sätt att jobba med lön, med ett gränssnitt som verkligen hjälper användaren att göra rätt. Vi skapar nu inte bara nästa generations Agda PS utan nästa generations lönesystem i Sverige. Det är stort!

– Agda Payroller, den kraftfulla lönemotorn är i stort sett färdig. Nu behöver vi tid för att tillsammans med våra pilotkunder, köra systemet i sin helhet, i en kontrollerad miljö. Vi kommer att utöka antalet piloter under hösten. Och de väljs ut, utifrån uppsättning, egna behov och vilka kollektivavtal de har.

–  Och på tal om kollektivavtal. I Agda Payroller blir det ett helt nytt sätt att jobba med dem. Vilket blir jättebra för våra användare som på ett väldigt dynamiskt sätt kommer att kunna uppdatera sina kollektivavtal. Här kommer vi att vara helt unika på marknaden. 

– Agda Payroller kommer att ha en hög grad av automatisering. Det blir ett helt nytt dynamiskt sätt att jobba med avvikelser på, bland annat genom kundanpassade kontroller. Här finns inbyggda checklistor och användaren kommer att kunna göra retroaktiva korrigeringar på ett lekande lätt sätt. Och mycket mer. Allt det här kommer att spara massor med tid i lönearbetet, det kommer att förändra löneexpertens roll i grunden. Vi vill att alla löneexperter ska kunna ägna sig åt just det, att vara experter i sina respektive organisationer, att agera controllers och handleda organisationen i olika frågor inom lön och HR.

Onboarding-funktion var ju på väg ut förra året vid den här tiden. Vad har hänt där?
– Jag är väldigt stolt över den här funktionen i Agda PS som är byggd med helt ny teknik. Att Onboarding är ett väldigt viktigt processtöd vet vi och det visar också efterfrågan bland våra kunder. Vi känner till ett antal önskemål från de som köpt onboarding. Och vi har en lista med funktioner som vi jobbar med.

– I slutet på förra året släppte vi digital signering av anställningsavtal och nu jobbar vi med möjligheten att kunna signera även andra dokument mellan arbetsgivare och arbetstagare. Dessutom bygger vi in möjligheten att skapa egna anställningsavtal direkt i Onboarding, både för personer som befinner sig i Onboardingläge men även för personer som redan är anställda.

– En efterlängtad funktion i Onboarding är möjligheten att skapa egna mallar för checklistor. I basfunktionen finns en standard-checklista men väldigt snart finns även möjlighet att anpassa checklistorna efter kundens egen organisation. Den här funktionen är på plats i slutet av maj. Funktionerna att skapa anställningsavtal och e-signering för redan anställd personal är något sena men vi jobbar stenhårt på att leverera funktionaliteten under Q3.

Nu i april blev Agda PS certifierat enligt ISO 27001 (IT-säkerhetscertifiering). Vad innebär det? 
–  Det är ett bevis på att Agda PS har en hög säkerhetsstandard. Men inte bara produkten, utan att även vi som organisation, som levererar och förvaltar den, arbetar så att det är säkert för våra kunder i allt vi gör. 

Är det nåt annat nytt på gång som du kan ge oss lite förhandsinfo om?
– En stor nyhet för alla Agda PS kunder är att vi är i färd med att lansera Dialog, vårt helt nya verktyg för medarbetarsamtal och medarbetarenkäter. Ett väldigt enkelt och roligt verktyg som används av hela kundens organisation. Dessutom jobbar vi med att utöka funktionerna i våra API:er så att man kan koppla samman Agda PS med andra system på ett lätt och säkert sätt.

Intervju med Mikko Keinonen 26 april 2023

Läs mer om lönesystemet Agda PS och vår Onboarding-funktion

cta-newsletter

Nyheter

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna

Fyll i din mail så börjar vi skicka ut nyhetsbrev till dig.