Lön

Slipp onödigt arbete vid årets lönerevision

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Slipp onödigt arbete vid årets lönerevision</span>

Slipp onödigt arbete vid årets lönerevision

En digitaliserad process för lönerevision sparar tid och höjer kvaliteten. I HR-plus finns dessutom extra stöd för handelsavtalet som gör att butikschefer lätt fördelar årets lönepott.

En digital process för lönerevision rymmer stor potential att effektivisera arbetet och öka datakvaliteten. Men trots att de flesta moderna lönesystem har inbyggda funktioner som stödjer en sån process, innebär uppdateringen av årets löner fortfarande onödigt dubbelarbete och manuella rutiner i många organisationer.

Den som vill effektivisera sin lönerevision i Agda PS har att välja mellan att gå en utbildning eller att beställa hem och ta del av en utbildning online, så kallad eLearning.

– Du vinner mycket på att digitalisera processen. Verktyget är lätt att använda och tar bort flera onödiga arbetsmoment samt dubbelarbetet mellan löneadministratören och organisationens chefer, säger Tomas Asplund, kursledare Agda PS.

Uppdatera löner enligt handelsavtalet – enkelt i HR-plus

I lönesystemet HR-plus 8 finns två verktyg för lönerevision, ett allmänt och ett som är specialanpassat för hantering enligt handelsanställdas kollektivavtal. I det senare ska antalet arbetade timmar under september till november användas som referens till fördelning av nästa års lönepott.

– Handelsavtalet är unikt och tyngre att administrera. HR-plus underlättar arbetet för flera stora aktörer inom dagligvaruhandeln, så att de helt slipper tänka på att göra några beräkningar eller hämta in uppgifter från olika ställen. Allt sånt sköter systemets programkörningar, säger Karin Kraftman, konsult HR-plus. 

Mer information om hur HR-plus underlättar lönerevision och annat lönearbete?

cta-newsletter

Nyheter

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna

Fyll i din mail så börjar vi skicka ut nyhetsbrev till dig.

Relaterad läsning

Missa inte dessa artiklar